marți, 23 noiembrie 2021

Savini Due. Mobilier pentru fiecare baie

 

Logo Savini Due






   

  Casa. Spațiul care-mi aduce liniștea

 

          Zi plină. Oboseală. Târziu. Ușa apartamentului pune o limită lumii. Ea rămâne afară, noi suntem înăuntru. Ca într-un mare cuib, în care pereții se dilată și ne fac loc să fim.

          Pe taburetul de la intrare odihnește poșeta. Cheile și-au găsit locul pe o măsuță. Pantofii poartă, încă, urmele pașilor, zgomotele orașului. Mă îndrept către spațiul în care gândurile se dau la primenit și trupul la împrospătat. Apa se prelinge într-o șuviță subțire, aruncă stropi pe gresia de culoarea nisipului, sare în stropi care lasă urme pe sticla paravanului care desparte dușul de cameră.

         

 Baia, între necesitate și lux

 

        Dacă în casa părintească baia era încăperea modestă în care lăsai praful zilei, în casele noastre termenul denumește realități la fel de complexe ca personalitățile proprietarilor. Câte ființe, atâtea idei reflectate în stiluri de amenajări. Câte case, tot atât de multe proiecte gândite să aducă aproape confortul, culoarea și spiritul practic.


Savini Due. Mobilier de baie  din gama Legno Massello


 De la idee, la un proiect închegat

           Primul pas pe care l-am făcut, după ce am achiziționat apartamentul a fost să-i definim stilul. Să aflăm, în fapt, ce ne face pe noi să ne simțim bine, ce ne este de folos. Aflați în etapa în care am început să pricepem ce ne dorim și pe termen mediu și lung, nu doar pe termen scurt, am decis că nu vrem doar o baie oarecare. Că ne dorim un spațiu care să vibreze, care să ne dea o stare de bine când ajungem acasă. Un spațiu în care liniile să curgă firesc, care să fie funcțional și, în același timp, să fie în armonie cu ideea de terapie prin culoare la care ne raportam constant.

          Pentru că baie este și o încăpere micuță, de regulă, am ajuns la concluzia că nu este suficient ca mobilierul să fie frumos. Ne doream să fie rezistent, să fie ingenios conceput, să anticipeze nevoi de care noi nu eram pe deplin conștienți. Aveam nevoie de experiența cuiva care proiectase asemenea încăperi nu o dată, care știa ce se poate face cu materiale moderne și tehnologia contemporană. 

 

Savini Due – răspunsul la întrebările noastre

 

      Fără un designer în ajutor, am decis că avem nevoie de un furnizor al unui mobilier de baie de calitate. La o primă căutare, am descoperit câteva idei legate de a decora o baie care erau exact pe gustul nostru. Cum mersesem, în toată casa, pe a mobila în materiale naturale, baia nu putea face excepție. Aceleași linii clasice, nemuritoare, aceeași călătorie în timp, aceleași culori-balsam pentru nervii noștri obosiți de alergătura cotidiană.

        După ce rătăcisem printre sute de imagini de pe diferite pagini FB, de pe diferite site-uri, bloguri sau de pe Instagram, întâlnirea cu eleganța produselor Savini Due a venit ca un binemeritat popas. Liniște, coerență, bun gust. Descoperisem cum arată produsele celui mai important producător de mobilier de baie din România și din Europa de sud-est. Puteam analiza, compara, alege liniștiți între game, moduri mai simple sau mai complicate de a răspunde nevoilor unei familii prin intermediul unui proiect de amenajare a băii. Într-un singur loc, selectate atent, găseam ceea ce încercam noi să combinăm, ca într-un puzzle uriaș, din diferite magazine: măști și dulapuri pentru baie, lavoare ceramice, oglinzi cu sistem de iluminare LED. Îmbinând tradiția cu inovația, gândite pentru omul modern, conștient că poate avea utilitatea unor obiecte fără a renunța la aspectul care să încânte și ochiul.


Savini Due. Băi din gama Legno Massello


 Alegeri, cu Savini Due


          Fără să stăm pe gânduri, am trecut la a gândi pe îndelete spațiul în care ne doream să aducem mobilierul Savini Due. Pagina https://savinidue.ro/idea/ a fost prima la care ne-am oprit. Am văzut cam cum ar arăta obiectele sanitare așezate pe podea, perete sau pe marginea încăperii. Am realizat cât contează fiecare centimetru. Măsurătorile făcute cu mare grijă, notate atent au fost un alt pas.

        Am realizat, tot studiind imagini, că, deși este foarte greu, va trebui să excludem unele variante.




Savini Due. Baie Idea. Modernă, în linii minimaliste
 

        Încăperile în care-și găseau locul multe plante și o chiuvetă cu aspect de granit ni se păreau un vis. Ne uitam, însă, la baia noastră fără geam și deduceam că vom lăsa pentru un alt proiect acest mod de a gândi spațiul intim al băii.


Savini Due. Baie în care natura este la ea acasă

        
     Încăperile cu mobila suspendată erau o altă alegere superbă la care a trebuit să renunțăm. Pereții nu ne ofereau garanța că vor susține suficient de bine mobilierul. Așa că am revenit la ...clasic. Prima iubire și cea mai practică, în cazul nostru.


Savini Due. Baia - încăperea cu spirit propriu

         

  Utilul și plăcutul, pe un singur site

 

Pentru neinițiații ca noi, pagina  https://savinidue.ro/mobilier-de-baie/ a fost și o bună școală. Am admirat îndelung amenajări, am căutat și proiectul Visuri la cheie, despre care citisem pe Fb, am descoperit ce se poate face și în cel mai mic spațiu dacă ai răbdare și un dram de chibzuință. Am ales, apoi, simplitatea și ideile care nu riscă să îmbătrânească.  Așa că am decorat în nuanțe de bej baia băieților și în nuanțe calde, de lila, baia noastră, a fetelor. Sunt diferite, dar n-am rezistat ispitei de a le aduce în aceeași casă. Norocul nostru că e apartamentul spațios și permite și mici excentrități.



Baia băieților

 

Baia fetelor


           Dacă mâine am lua-o de la capăt, am căuta alte și alte game din oferta Savini Due. Pe voi  ce v-a încântat pe site-ul lor? Inspirați-ne cu alte alegeri sau cu propriile descoperiri din timpul amenajărilor făcute. 




Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021, proba nr. 21, sponsorizată de  Savini Due.

Fotografii de pe site-ul  Savini Due, de pe  Savini Due (pagina Facebook) și din arhiva personală. Colaj realizat pe https://www.canva.com.

5 comentarii:

  1. Și noi avem baia băieților și baia fetelor �� mereu apar modele noi, tentante.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce obiecte superbe, un design atât funcțional cât și estetic!

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar ne gandim sa reamenajam baia, a venit la fix recomandarea ta! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi plac mult baille moderne, cu mobilier practic si frumos, potrivit spatiului disponibil.

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata de vis!O sa ii tin minte daca ne cumparam un apartament mai mare!

    RăspundețiȘtergere