joi, 25 noiembrie 2021

Depozitul de Brazi. Bradul natural protejat de bradul artificial

 


Primul brad


   Casa bunicii, undeva, la marginea micului nostru orășel. Un drum lung, prin zăpada tăiată greu de pașii noștri mici. Zâmbete. Emoții. Bunica zâmbind în pragul micuței case cu ferestre albastre. Întâlnirea cu veri și verișoare. Darurile bunicilor de după colindat.

    După ce deschideam poarta, primul pe care îl zăream, chiar lângă prispa casei, era un brad înalt, verde, puternic, care părea venit de nicăieri pentru a se așeza aici, într-o micuță localitate dobrogeană, parcă pentru a ne aminti de frumusețea greu tangibilă a muntelui. 



Muntele, de dorul căruia ne alinăm cu brazii de Crăciun


 Crăciunul, azi

      Noțiunea de brazi de Crăciun a devenit importantă pentru noi abia când a venit pe lume primul copil. Uitasem, în parte, imaginea bradului din curtea bunicii, deși o purtasem cu mine mereu, oricât de departe am plecat. Frumusețea lui, iarna, sub zăpada care îi încărca bogat crengile, rămăsese adânc sădită în memoria mea, alături de aceea a căsuței modeste, care părea mai mică tocmai pentru că el se înălțase impunător. Îl priveam, însă, cu alți ochi, apreciam altfel măreția lui. Și o parte din emoție se estompase. 

    Primul Crăciun în trei a adus și prima alegere importantă. Ne lăsăm copleșiți de oboseală, plictis, lehamitea omului mare sau ne găsim energia să dăm viață unor tradiții noi, doar ale noastre, care să aducă bucurie și puiului de om pe care îl aveam în casă? Am ales ușor și am purces să ne transformăm în ajutoarele lui Moș Crăciun. O mamă și un tată, copiii pe care îi duceam cu noi, în suflet, și micul Matei, de dragul căruia ne doream să aducem în casă și tihna sărbătorii, și magia ei.


Brăduț natural sau brăduț artificial

   Deși iubeam din suflet brazii naturali și ne doream mireasma cetinii în casă, am ales cea mai potrivită soluție pentru mica noastră familie: brăduțul artificial. Știam că nu vom face Crăciunul într-un singur loc, că vom călători mereu între casa părinților, a bunicilor și căsuța noastră, așa că se impunea să alegem acel brad care să nu se scuture singur, în casă, în timp ce noi ne regăseam cu familia. În plus, ne doream un model care să fie sigur și la îndemâna noastră și în anii viitori. Mic, băiețelul nostru doar îl putea admira, în primul an. Dar urmau alți ani frumoși, în care el se va ridica, va trage de crengi și de podoabe, va arunca globuri zornăitoare pe parchet, va fi atras de luminițe și de culori. Am ales, deci, cea mai potrivită categorie de brazi, brazi artificiali foarte bogați, care să devină centrul atenției în camera de zi și să dea aerul de sărbătoare pe care îl căutam. 


    

Brad de Crăciun. Sursa foto: Depozitul De Brazi


 

Material ecologic, frumusețe, durabilitate


Ușor nostalgici, la început, am realizat rapid că putem avea mireasma crengilor de brad în încăperi deși locul central îl ocupa în decor un inedit brad artificial. Am adus crenguțe cumpărate din piață și le-am împletit în cununițe, le-am transformat în decorațiuni. ,,Brad artificial,, devenise pentru noi o sintagmă sinonimă cu siguranță și confort, cu grija pentru natură. Frumusețea produselor descoperite pe site-ul celor de la Depozitul De Brazi ne-a surprins și ne-a convins că, în secolul 21, putem să trăim împăcați cu tradițiile și natura.


Brad de Crăciun decorat cu zăpadă. Sursa foto: Depozitul De Brazi



   Brazi artificiali - diversitate a modelelor și a culorilor


Deși aspectul real era primul pe care l-am remarcat, ne-a încântat și faptul că puteam alege între brazii în culoare naturală, verde, brazii acoperiți de zăpadă sau care aveau și conuri și brazii jucăuși, care își puteau schimba din telecomandă dimensiunile și culoarea. Diversitatea de modele de brazi clasici, colorați, full 3D, ninși, cu conuri sau cu vâsc era completată și de aspecte care țineau de tehnologia specifică secolului nostru. Un model precum bradul “GROW&STOW” își modifica dimensiunea și diametrul la o simplă manevrare a unui buton. Un alt model, SMART, cu instalație integrată „TWINKLY WINDSOR PINE”, schimba ușor culorile, oferind un veritabil spectacol. Bradul artificial ace full 3D – ROYAL BEAUTY, venea cu un suport metalic inclus. Ne uitam la acele scurte de pe crenguțe, la imaginea realistă pe care o oferea, și înțelegeam de ce este unul dintre cele mai impunătoare modele din gama 3D.  Pentru noi am ales, deci, acest ultim model, mai aproape de dorința noastră de firesc.





Calitatea premium a brazilor de Crăciun. Sursa foto: Depozitul De Brazi


       Am admirat, însă, și creativitatea, tehnologia și inovația pe care fiecare dintre modelele de pe site le aduceau în întâmpinarea nevoilor clienților. Aspectele acestea, cumulate cu un preț bun, mai ales în reduceri, transformau acești brazi într-un produs accesibil, deși calitatea era cea mai bună.


Frumusețea brazilor de Crăciun. Sursa foto: Depozitul De Brazi


   Pentru voi, care este câștigătorul? Bradul artificial sau cel natural? Pe noi ne-a convins cel artificial. 





Informații preluate de pe site-ul http://depozituldebrazi.ro/, pagina de Facebook și de pe blogul care completează informația de pe site. 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021, proba nr. 22, sponsorizată de  Depozitul de Brazi.

Fotografii de pe site-ul  Depozitul de Brazi, de pe  Depozitul de Brazi (pagina Facebook) și din arhiva personală. Colaj realizat pe https://www.canva.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu