joi, 18 noiembrie 2021

Glami – de la wishlist-ul perfect, la dorințe împlinite

 

 


                Azi nu mai vreau să scriu

          Azi chiar nu mai vreau să scriu. Oboseala a trecut de mult timp dincolo de orice limită. Uneori, noi, mamele, trecem pe pilot automat. Nu mai e loc să forțezi. O iei spre dormitor. Urmează un somn profund. Nu dulce, doar profund. Unul din care te trezești și începi să-ți aduci aminte cum te cheamă, cam cine ești și ce-ți doreai ultima dată când erai ,,tu,,. Până în dormitor, însă, ți se arată un teanc de rufe neduse la locul lor, jucării presărate pe covor (da, e minunată ,,legopunctura,,, dar e divină ordinea), o guriță încă flămândă, niște ochi în lacrimi… Somnul se îndepărtează ca Fata Morgana. ,,Încă un pic, mai rezistă,,, îți spui.

          Azi chiar nu mai vreau să scriu. Și pentru că doare… of, ce doare subiectul acesta… ,,moda,,. Bun, pentru tine, ,,modă,, înseamnă ceva feminin, ușor de purtat și care să nu semene cu ..pantalonii. Există un obiect aproape magic, de care aproape ai uitat. Îi spunea ,,rochie,, și era cea mai comodă dintre piesele vestimentare. Undeva, însă, pe parcurs, noțiunea a dispărut din  mintea ta, cuvântul din vocabular. Ai devenit practică. Încălțările sunt joase, să poți căra copilul, jucăriile, geanta cu tot ce e ,,strict,, necesar când ieși din casă. Să nu simtă coloana efortul pe care îl faci. La așa pantofi, cel mai bine merg niște șalvari, niște blugi. Știu, nu sunt cel mai delicat obiect vestimentar, dar sunt perfecți când alergi după Prâslea, nu te lasă la greu. În plus, o poți duce pe mezină în marsupiu fără grija poalelor și a brizei mării.


Pantalonii.. Ținuta marca ... ,,Mami,,


 Și totuși... Nevoia de feminitate


        Între două curse printre obstacolele din casă, între un moment de răsfăț cu pruncii și clipele în care trebăluiesc cu spor, îmi amintesc de răsfăț. În fața oglinzii, mezina îți probează ținute. Se cercetează, se strâmbă. Învăț eu de la ea. Nu știu dacă m-am bucurat vreodată de ținute așa sincer cum o face ea. Nu știu dacă am lăsat o haină să mă îmbrace așa cum o face ea: firesc, găsind bucurie în felul în care cade fiecare cută, în culori, în detalii, în gesturile de dans care par să se nască din mișcarea țesăturilor.


Rochii. Glami.ro


             În parc, acasă, printre picături, am descoperit că mai există soluții și pentru mame ca mine. Nu site-uri pe care să rătăcesc îndelung, nu pagini nenumărate pe FB sau Instagram. Într-o zi, am descoperit aplicația pentru mobil GLAMI, care m-a condus către un motor de căutare online de modă. Există o soluție și pentru mine: pot face cumpărături în peste 400 de magazine de modă românești și internaționale, fără să fiu nevoită să plimb copiii prin mall, fără să transpir în cabina de probă. Nu e chiar ușor să probezi când  răsună chiote de indieni printre rafturi și te grăbești la gândul că vreunul dintre copiii din dotare ar putea să se pitească atât de bine încât să nu-l găsești prea curând.

          Deci, îmbrăcăminte, genți, pantofi, accesorii, toate au ajuns la doar un clik distanță. O intrare pe site, un cont făcut, o listă în care s-au adunat noi idei. Și un nou mod de a gândi.


Sursă foto: GLAMI.ro


  Îmbrăcămintea, ca mod de a povesti despre tine 


        Până mai ieri, hainele mă ascundeau. Nu spuneau ce îmi place, spuneau doar despre timidități și neîncredere, despre ezitare și lipsa asumării. Mica mea inspirație, Maria, mi-a arătat cu inocența ei ceva ce nu descoperisem singură. Că te poți bucura de fiecare clipă fără să faci din acest lucru ceva ostentativ, fără să încalci vreo normă de bun simț. Că poți să fii ceea ce ești atunci când ești bine cu tine. 

        Așa am găsit un dram de energie să pun ordine în idei. Să nu mai fug de mine, să recunosc că iubesc și frumosul descris prin îmbrăcăminte, prin mici accesorii, prin culori care să rimeze cu anotimpul și trăirile mele. O listă de dorințe GLAMI s-a conturat rapid. O listă cu ceea ce mami își dorea pentru ea, dar și cu ceea ce își dorea pentru ei, cei mici, profesorii ei la materia ,,FIRESC,,.

            Din arhivă, s-au ivit două-trei imagini în care eram eu, cea de ieri. Nici prea-prea, nici foarte-foarte. Erau un punct de pornire. Știam că-mi plac culorile calde, că mi-e mai bine în țesături naturale, că îmi priesc ținutele comode.


Sursa foto: arhiva personală


Sursa foto: arhiva personală


Sursa foto: arhiva personală


                    Comod, elegant, actual - GLAMI.ro


            Cu GLAMI am învățat să nu mă mai simt copleșită în fața alegerilor care țin de modă. Am descoperit ce înseamnă să poți compara, să poți alege mărci, țesături, nuanțe care ți se potrivesc cu adevărat. M-am inspirat din ținutele propuse, am testat, combinat. Am imprimat, chiar, diferite articole și am încercat să mă ,,văd,, în ele, înainte de a comanda. Am îndrăznit să testez noi variante, chiar dacă mi se părea că nu mă caracterizează.  

Sursă foto: GLAMI.ro


Sursă foto: GLAMI.ro

    GLAMI simplifica experiența de shopping într-un mod la care nu îndrăznisem să visez. Așa că am creat o listă în care am lăsat să se decanteze idei legate de felul în care îmi doream să mă îmbrac eu sau în care îmi doream să-i îmbrac pe cei mici.



Ținute pentru mami. Sursă fotografii: GLAMI.ro



Ținute pentru cea mică. Sursă foto: GLAMI.ro



Ținute pentru cel mic. Sursă foto: GLAMI.ro








Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021, proba nr. 19, sponsorizată de  GLAMI:ro.

Fotografii de pe site-ul  GLAMI:ro, de pe  GLAMI:ro (pagina Facebook) și din arhiva personală. Colaje realizate pe https://www.canva.com.







Un comentariu:

  1. Wow! m-am regasit atat de tare in povestea ta si m0am inecat in propriile mele amintiri incat nici nu am realizat cand a devenit concreta si ...ofereai solutii...daca ajuta macar pe jumatate cat ai descris tu, merita incercat. acum!

    RăspundețiȘtergere