marți, 30 noiembrie 2021

Farmec. Firescul de a fi în armonie cu natura

 


Logo Farmec

Farmec. De 130 de ani, produse de calitate românești

 

,,Ai grijă de natură așa cum ai grijă de tine,, spune sloganul celor de la Farmec. ,,Am grijă de natură așa cum am grijă de mine,,? Mă opresc și realizez că noi, adulții de azi, încă învățăm să ne iubim, încă vindecăm răni ale unor copilării petrecute într-o perioadă în care istoria nu a fost blândă cu acest colț de lume. ,,Ca să iubești, trebuie să te poți iubi.,, îmi trece prin minte. Ca să poți dărui, trebuie să ai din ce dărui, gândesc în timp ce trec printre rafturile magazinului Farmec. Cât de complexe sunt, uneori, lucrurile, câte fire le pot lega.

Iau în mână uleiul miraculos pentru față după care venisem. Este un produs românesc, din gama Gerovital Luxury, în care se îmbină uleiuri nutritive, vitamine cu efect antioxidant și ingredientele inovatoare menite să redea fermitatea și strălucirea tenului. Un produs din gama de lux, pentru un ten care adună anii și păstrează urmele zâmbetelor și tristeților fiecărei zile.

 Realizez că, abia acum, la maturitate, descopăr cât de mult contează să facem pace în noi, să avem mai multă grijă de noi. Abia așa avem cum să ne întoarcem, cu intuiția a ceea ce este de făcut, către cei din jur și către lumea în care trăim. Eu încerc să păstrez tinerețea. Lumea din jurul meu trebuie să-și păstreze sănătatea. Tinerețea, natura și-o creează singură. E nevoie doar ca oamenii să nu strice echilibrul fragil pe care ea îl construiește.


Gerovital Luxury (sursa foto: pagina Farmec România)


Duc către casă darul ales chiar pentru mine și remarc că este primul magazin în care există posibilitatea de a returna ambalajul oricărui produs și de a primi un alt produs în schimb. Lunar, firma răsplătește efortul celor care îi ajută în efortul de reciclare cu alte și alte produse: cremă de mâini, gel de duș, soluție cu efect dezinfectant.


Păstrează farmecul naturii - Farmec


Cei peste 130 de ani de experiență ai firmei își spun cuvântul și în acest aspect. Inovația, calitatea și eficiența produselor a avut drept efect aprecierea lor în țară și în lumea largă, de către milioane de cumpărători. Campania de colectare „Ai grijă de natură așa cum ai grijă de tine”, inițiată în 2020, le vine în sprijin tuturor celor care apreciază produsele Farmec și Gerovital și îi invită pe cumpărători în magazine, acolo unde pot oferi o nouă viață ambalajelor folosite. Cele 30 de magazine implicate în această campanile au reciclat peste 50 de mii de ambalaje, care s-au transformat în noi recipiente din sticlă sau din plastic. 


Reciclarea, în viziunea Farmec



Adaug în cutiile dedicate tipurilor diferite de ambalaje propriile sticle de șampon, de apă micelară bifazică, de cremă Doina și-mi iau o cremă de mâini cu glicerină, atât de necesară în sezonul friguros. Fără să vreau, mă întorc în timp, în momentele cheie de care se leagă toată motivația mea de a recicla.


Farmec - produse de uz zilnic, necesare fiecărei femei


Copilăria

Dealurile Dobrogei natale erau mereu arse de soare. Ca să supraviețuiești, aveai nevoie de apă tu și fiecare ființă sau plantă pe care încercai să le ții în preajmă. 


Un pui de om pe un câmp ars de soare. Iulie


Apa a fost primul element pe care am învățat să-l apreciez, să-l iubesc și să-l folosesc chibzuit. De la a colecta apă de ploaie și a o redistribui, mai apoi, către straturile din grădină, către vie și către animalele din curte, la a mă bucura de baia în Dunăre, vara, la a aprecia zăpada și fiecare ploaie nu doar pentru frumusețea lor, ci și pentru utilitatea lor, pașii au venit firesc.

Pământul l-am folosit cu grijă. Grădina părinților a fost mereu un mixt de pomi și straturi din care o familie se putea îndestula. Deși în vârf de deal, grădina mereu îngrijită, udată, cu solul îmbunătățit cu mraniță, dădea rod bogat, pe măsura eforturilor.

Energia soarelui ne folosea vara pentru a încălzi apa, la dușul improvizat în grădină. Ne amuza, dar ne și scutea de alte cheltuieli această mică improvizație.

A economisi ,,curentul,, era ceva de la sine înțeles. Și se realiza în toate casele, mai ales atunci când oamenii se trezeau înaintea zorilor și se odihneau după ce soarele apunea. Nu prea existau adăstări în noapte inutile.


Maturitatea


Azi iubesc, pur și simplu, să folosesc produse românești, produse locale, pe cât posibil. Gamele consacrate, pe care le știu din copilărie, mi-au însoțit pașii în studenție, dar și în viața de adult.

Le folosesc la curățenie.


Produse pentru curățenie Farmec

   
    Îmi sunt alături în efortul de a-mi păstra fermitatea pielii, frumusețea și tinerețea.


Farmec - frumusețea de zi cu zi


    Sunt daruri pe care le fac cu drag. Prețurile accesibile, prospețimea și certitudinea că vor fi pe placul doamnelor și domnișoarelor care le vor folosi mă fac să revin la ele cu orice ocazie. În plus, domnilor le găsesc cu ușurință produse pe care să le introducă în rutina zilnică.
Sărbători cu Farmec

 

Azi, mai mult decât oricând, a face un pas către viitor mai atenți la nevoile naturii este ceva firesc. La mine a intrat în structura fiecărei fibre să reciclez, să nu irosesc, să nu arunc dacă pot da o nouă viață unui obiect sau dacă pot să nu poluez. 



Reciclarea, în viziunea Farmec


Vouă cum vi se pare că putem face un bine lumii în care trăim? 




Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021, proba nr. 24, sponsorizată de  Farmec.

Fotografii de pe site-ul Farmec.ro, de pe Farmec România (pagina Facebook), de pe Pixabay  și din arhiva personală. Colaje realizate pe https://www.canva.com.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu