marți, 9 noiembrie 2021

GGM Gastro - partenerul alături de care poți reinventa gastronomia



  

     Echipa fantastică


    Cred că v-am mai povestit despre echipa excelentă pe care o facem eu și soțul meu. Eu vin cu ideile, el cu soluțiile practice, negociem, cântărim opțiuni și, mereu, găsim o cale să transformăm imposibilul în posibil. Celor din jur le părem ușor prea visători, prea fără experiență. Cei care ne cunosc, ne știu și determinarea, și puterea de a persevera atunci când obiectivele pe care ni le propunem sunt
 importante pentru noi. 

    Prin urmare, am luat decizia să renunțăm la un mod de a trăi destul de sigur, dar plin de renunțări și de frustrări. Primul pas a fost să punem pe hârtie argumente pro și contra păstrării locuinței din oraș. Reușisem să renovăm casa părinților, la doar 10 kilometri de oraș, aveam acolo o grădină, curte spațioasă, pădurea în spatele casei și câțiva prieteni de nădejde care ne așteptau în comunitatea lor. Teoretic, ne mutam în sat.  

    Practic, în satul acela modernizat de o administrație eficientă, oamenii reușeau să aibă confortul din oraș (apă, canalizare, curent electric, internet) și multe dintre avantajele pe care numai mediul rural ți le poate oferi.

     De câte ori ajungeam acasă, pe masă se așezau cele mai gustoase bucate, gătite cu grijă de bunica. Dacă se întâmpla să lipsească vreun lucru din gospodărie, o întreagă rețea de relații se punea în mișcare și aflai repejor care dintre vecini, prieteni sau cunoscuți are ce-ți lipsește. Fie cumpărai de la omul respectiv, fie făceai schimb, ducându-i ceva ce-ți prisosea. De multe ori, te întorceai cu zâmbetul pe chip, cu produse proaspete și de o calitate care te făcea să te întrebi de unde or fi provenit toate cele cumpărate prin supermarket. Un buchet de flori, ceva prăjituri sau vreun borcan de dulceață erau darul mătușii Ioana/ al domnului Vasile, așa, drept mulțumire că ,,ai luat,, de la el.

Aerul curat, infrastructura bună, distanța relativ mică față de oraș au tras și ele greu în balanță.  Copiii ar fi putut învăța, încă, în sat. Ar fi putut merge și în oraș, o școală bună era chiar la intrare în localitate și puteai ajunge cam tot în timpul pe care-l făceam acum din casă și până la școala din cartier, cu popasuri pe la semafoare și intersecții blocate.

Mai important, însă, era un alt aspect. Mutatul la sat putea presupune și noi oportunități. Puteam obține o finanțare europeană și aveam șansa de a înființa, chiar în curtea copilăriei mele, atelierul de ciocolată artizanală pe care îl visam de o viață. 



Ciocolată de poveste

 Încrezători că vom crea un produs care să convingă cumpărătorii, am cerut sprijinul unui specialist capabil să ne consilieze pentru a realiza un proiect care să aibă sorți reali de aprobare. Testasem, deja, câteva sortimente de bază și stabilisem ce aveam de făcut. Pralinele și tabletele cu ciocolată  fuseseră gândite să poată fi personalizate, în funcție de pasiunile și preferințele fiecărui client. Cu planul de afaceri bine gândit, cu spațiul pregătit pentru a corespunde și celor mai moderne cerințe, așteptam finanțarea.

Între timp, pregăteam terenul pentru ceea ce urma. Discutam cu mici furnizori din zonă care ne puteau oferi produse cu specific local, certificate Eco. Fructe de pădure, alune, nuci și miere ne erau necesare în cantități mari. În satul vecin, un alt tânăr gândise o afacere pentru viitor. Creștea, deci, legume și fructe pe un pământ adus până la stadiul la care putuse primi certificările Eco necesare. Prelucra producția, folosind mâna de lucru locală, și livra în orașele din apropiere, în țară sau la export, produse care păstrau gustul copilăriei noastre. Ne puteam baza și pe contribuția lui și pe experiența acumulată.

În același timp, contactam furnizori din Belgia, din Italia și din Franța, pentru ca afacerea născută din pasiunea pentru un ,,dulce,, să poată aduce către beneficiari produse inedite, de cea mai bună calitate.

 


GGM Gastro România – echipamente profesionale, la cel mai mic preț

După selectarea rețetelor, am contactat unul dintre colaboratorii pe care ne bazam de la început, GGM Gastro România, firmă care intrase pe piața în februarie 2021, aducând și la noi experiența adunată din 2004 de firma germană GGM Gastro Internațional. Echipamentele de cea mai înaltă calitate puteau face, mai ales în această perioadă, diferența dintre o afacere fără mari sorți de izbândă și o afacere care poate depăși fiecare provocare.


Cum atelierul nostru avea două mari spații, care permiteau fluxuri tehnologice diferite, am gândit și o completare a activității din care obțineam ciocolată. Cel puțin pe sezon, puteam realiza, din ingrediente descoperite pe plan local, sortimente de înghețată home-made. Fructe sălbatice, fructe de cultură, lavandă, mentă, cacao, nuci și alune. Fiecare ingredient ne provoca, ne determina să testăm și să visăm la felul în care afacerea va crește.


Bucătăria visată 

Am ales, deci, frigidere și vitrine frigorifice, mese pe care să lucrăm, chiuvete de inox și dulapuri de depozitate, un mixer profesional, mașini de înghețată dar și obiecte mai mici, la fel de utile: tocătoare și cuțite, recipiente pentru înghețate și porționatoare, teluri, boluri din inox și pahare de măsurat, tăvi pentru pralinele noastre. Fiecare piesă din echipamentul atelierului ne aducea mai aproape de visul nostru: produse făcute din ingrediente preponderant românești, pentru a susține mediul antreprenorial local.

 


Mașină de înghețată


Vitrină frigorifică

Dulapuri din inox



Distribuția produselor, adaptată cerințelor pieței

Finanțarea sosită în timp util a presupus finalizarea amenajării atelierului nostru. Ciocolată de poveste, firma pe  care o înființasem, avea acum un site, pagini de Facebook și de Instagram, canal de You-Toube și de Tik-Tok. Noi ne vedeam de producție, promovarea o lăsam în seama prietenilor noștri, Ioana și Mark, care ni se alăturaseră entuziasmați de perspective.

Tot ei asigurau și distribuția pe plan local. Livram la domiciliu, folosind mașina firmei și lăzi special concepute pentru transportul alimentelor, furnizate de același partener de afaceri, GGM Gastro.

 




  Antreprenoriat la sat și un partener de bază – GGM Gastro

 

 Firma la care am apelat pentru dotări complete ale atelierului nostru ne-a rămas alături și azi. Suntem consiliați de câte ori este nevoie, primim asistență tehnică și sfaturi care să ducă la utilizarea adecvată a aparaturii achiziționate.

Am recomandat și altora aceeași sursă de echipamente mulțumiți să identificăm în colaborarea cu firma din Voluntari (Ilfov) aspecte pe care le considerăm esențiale:

-     raportul excelent preț/calitate;

-  timpul de livrare redus (8-9 zile după încasarea plății, pentru produsele din stoc, 3-4 săptămâni pentru cele care vin pe comandă);

-  transport gratuit pe teritoriul României pentru marfa a cărei valoare nu depășește 100 de euro; costuri reduse pentru comenzi de valori mari;

-  posibilitatea se a plăti prin ordin de plata, virament bancar, PayPal sau card de credit;

-     legătura permanentă păstrată cu expeditorul produselor din momentul receptării comenzii;

-      variante de garanţie, adecvate nevoilor clientului: pentru piese de schimb,  1 an de garanţie completă (se adaugă un cost de 5%  din valoare netă a mărfii) sau 2 ani garanţie completă (10% majorare faţă de valoare netă a mărfii);

-  planificare individualizată a spațiilor în care vor fi folosite maşinile de gătit, mobilierul din inox, frigiderele, mașinile de înghețată.

-      flexibilitate, receptivitate, profesionalism.

 

  Proiectul se dezvoltă

 Ateliere de gătit, spații de lucru pentru artiști, cafenea, loc în care se desfășoară evenimente.  Cutii-cadou de sărbători, pentru parteneri de afaceri și angajați. Păstrăm coerentă activitatea complexă la care ne-am angajat, dar întrezărim alte și alte posibilități de a evolua.




Voi, pe ce partener de nădejde v-ați sprijinit în dezvoltarea afacerii? Fiecare dintre recomandările voastre poate influența în bine povestea pe care o scrie un antreprenor îndrăzneț.


        
Sediul GGM Gastro 






Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021, proba nr. 15, sponsorizată de  GGM Gastro EST RO S.R.L.

    Fotografii de pe site-ul GGM Gastro România, de pe GGM Gastro (pagina Facebook) și din arhiva personală. Colaje realizate pe https://www.canva.com.


















 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu