joi, 21 octombrie 2021

Kfea.ro dă energie dimineților tale

Cafeaua – pasiune pentru o viață

 

Iubesc cafeaua. Nu sunt foarte mândră de asta, pentru că pasiunea mea alunecă, uneori, în excese. O iubesc, însă, cu sinceritatea celui care a descoperit-o devreme, și-a confirmat constant înclinațiile naturale spre modul de a fi care o integrează și a aflat noi căi de a integra aroma celebrei licori în tabieturile zilnice.

Lumea noastră pare să o ia razna, deseori. Oboseala, lipsa de concentrare, tristețea par să vină peste noi când le așteptăm mai puțin. Intuim, însă, care este drumul pe care trebuie să mergem, ce este de lăsat în urmă, ce trebuie să luăm cu noi. Fiecare în parte, ne întoarcem către cămin, către oamenii dragi de acasă. Ne aplecăm asupra lucrurilor simple și facem ca zilele noastre să capete rost. Ne retragem în natură, dăm atenție detaliilor, ne redescoperim.

 

Tihna, palpabilă


     Povesteam într-un alt articol despre strădania noastră de a transforma o casă în locul acela primitor unde să ne simțim ocrotiți în fiecare zi. Când am reușit să ne liniștim, să ajungem în punctul în care lucrurile aveau un loc al lor, am dat un pic mai multă atenție și detaliilor care sunt sarea și piperul fiecărei zile.

 

Kfea – situl pasionaților de cafea de calitate

 Înființat acum peste 15 ani,  Kfea.ro este primul și cel mai mare Coffee Shop online din România. Noi am aflat despre ei la o simplă căutare pe internet, după ce am realizat că avem nevoie de produse de calitate și în acest domeniu. Că vrem mai multă prospețime, mai multă aromă și atenție dată boabelor acestora magice care ne ridicau când eram pe punctual de a renunța, pe care le aduceam în ceștile noastre în clipe de răgaz petrecute acasă, la muncă sau în vacanțe. 


Câte gusturi, tot atâtea cafele


    O nouă plăcere, cafeaua făcută din boabe măcinate proaspăt

-             Prepararea cafelei s-a transformat, la noi, în pretext pentru a ne focaliza, pentru a pune ordine în gânduri. Mișcările se reiau, ritualic, zi de de zi. Din cutiile sigilate descoperite în oferta Kfea.ro se revarsă boabele delicate de cafea de specialitate pe care le râșnim chiar noi. Gustăm aroma înainte ca buzele să atingă marginea ceștii de cafea. Ne bucurăm de starea de bine născută din contopirea trăirilor de azi cu amintirile de ieri. Prima cafea băută vreodată, pe când eram doar liceeni și învățam pentru bac. Cafeaua studenției și diminețile în care nu aveam cursuri și puteam citi pe îndelete, tolăniți în pat. Cafeaua cu gust de lacrimi, băută în grabă pe treptele din fața unei aule din universitate, înainte de examen. Tensiunea de dinainte, bucuria de după. Parcul de lângă universitate, altă cafea, cu gust de soare și de verde. Nu conta cât de slabă, cât de amară, era o cafea băută cu prietenii și sesiunea se sfârșise.

Cafea și lectură



Cafea caldă pentru dimineți reci



Cafeaua matinală


Amintirea cafelelor din trecut se întâlnește cu imaginea dimineților tihnite în care el pune în ibric apa, lingurițele de pulbere fină, numărate atent. Apoi, toarnă în ceașcă lichidul brun. Pune lapte și miere, cum știe că îmi place. Cafeaua de azi este băută în doze mari, de-a lungul unor zile pline. Devreme, înghițituri mici, înainte de a fugi la muncă. La amiază, înainte de a începe a doua parte a zilei, când energia scade și vreau să termin vreun proiect important.

          Uneori, pe înserat, cafeaua are mult lapte, e decofeinizată și se bea privind apusul, pe malul mării, în timp ce mâinile strâng ceașca preferată, fierbinte, iar aburul îți gâdilă nările. Presimți gustul echilibrat, dulce, al băuturii.



Arome de vacanță


    Italia. Expresso acela care te-a învățat noi sensuri ale cuvântului ,,cafea,, atunci când credeai că le știi pe toate. Bucătăria în care el recreează, pentru tine, clipele petrecute în vacanță. Gustul consistent, catifelat, născut din aburii care trec prin boabele proaspăt măcinate. Fiecare strop are aromă, fiecare strop oprește clipa în loc. Povestiți. Sunt momentele voastre, puteți fi doar voi, înainte ca piciorușele vesele să tropăie pe podea și voci somnoroase să strige… ,,- Mama!,,. Mintea vă va fugi la clipele aceasta de-a lungul zilei, din ele vă veți lua energia atunci când va fi mai mare nevoie.

 

Călătoriii 


O mică parte din ,,acasă,,


          Etolia – marcă de top

 

          Într-o vreme, cafeaua era doar o băutură neagră și amară, pe care o dădeai repede peste cap ca să rămâi trează. Treptat, ai ajuns să poți deosebi nuanțe de gust, arome, preferi cafeaua mai tare celei slabe. Ceea ce era doar satisfacerea unei nevoi cândva, s-a transformat în obicei care dă mai multă savoare vieții. Nu cantitate, ci calitate, nu de oriunde, oricum, ci doar cafea proaspăt prăjită, luate din magazine de specialitate, astfel încât boabele chiar să știe cum să spună o poveste papilelor gustative.

      Pe masa noastră stau acum două dintre sortimentele de cafea boabe care fac parte din selecția gândită de Kfea.ro. Ca să fie cât mai aproape de idealul spre care țintesc adevărații cunoscători, Etolia Expresso și Etolia Honduras Cafe de Mujeres Organic sunt amestecuri preparat cu grijă, din boabe de Arabica atent culese, apoi selectate și aduse verzi în țară, așa încât își păstrează mai bine calitățile, prospețimea. Aroma este autentică, puternică. Fiecare categorie de cafea aleasă pentru a ajunge în acest magazin de cafea are o altă savoare, note particulare născute din solurile diferite pe care au crescut arborii de cafea, din soarele și vântul care au mângâiat fructele până la maturare. 

    Mie îmi merge la suflet mireasma delicată de Etolia  Honduras Cafe de Mujeres Organic. Îmi amintește de ciocolată și vanilie, e proaspăt prăjită și o râșnim chiar noi, încântați că ne bucurăm și ochii, și nările înainte de sorbi primele înghițituri.  Soțului i se pare mai interesantă aroma puternică a celor trei sortimente de Arabica din Etolia Expresso și își laudă marca preferată cu încântarea unui copil care a descoperit cea mai gustoasă prăjitură.



 Se apropie frigul. Lumina aurie de afară va lăsa locul iernii. Ne amuzăm făcând listuțe inspirate de Kfea.ro, punând produse la favorite, conversându-se cu specialistul de pe site. E musai să știm cât mai multe despre sortimentele atât de variate, să mai testăm, să mai pregătim pachețele și celor dragi: cafea boabe, cafea măcinată, capsule de cafea, cafea vending, avem de unde alege. Ne uităm așa, cu coada ochiului și la expressor, parcă nu prea face el de așa bunătăți, e cam bătrânior... Trecem pe lista Moșului și  aparatul de ultimă generație, nu de alta, dar își așteaptă de mult rândul. 



Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021, proba nr. 7.

 Fotografii din arhiva personală. Colaje realizate pe https://www.canva.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu